07-05-2012

Huiskamerconcert organiseren? Doen!


Wat is Tom Waits in a New Coat of Paint?

Twee zangeressen met gedeelde passie voor de muziek van songwriter Tom Waits, dat was het startpunt voor dit project.We zijn de nummers gaan onderzoeken en (her)ontdekken op onze eigen manier, en dit resulteerde in prachtige en verrassende arrangementen voor twee stemmen, piano en kleine instrumenten zoals de cavaquinho, accordeon, klokkenspel, kazoo en muziekdoosjes.
Een muzikale performance met theatrale invloeden, die je meeneemt door een scala van emoties. Soms klein, kwetsbaar en romantisch, soms grappig en absurd. Of zoals iemand zei na het zien van de show: "Like the Andrew Sisters on extacy"!

Voor een impressie van ons programma en een huiskamerconcert kun je het filmpje hieronder bekijken.Wat is een huiskamer/locatie concert?

Huiskamerconcerten hebben een lange traditie. Al generaties lang geven muzikanten concerten in huizen, huiskamers en tuinen. Een huiskamerconcert geeft je de unieke kans om ons nieuwe programma Tom Waits in a New Coat of Paint te beleven in een intieme sfeer. Beeld en geluid komen zeer goed tot hun recht.De gasten krijgen de unieke kans dit te ervaren in jouw huis of op jouw locatie.Wellicht met een hapje en drankje na het concert.

Wat wordt er verwacht van de gastvrouw of gastheer?

Je stelt je huis open voor vrienden, familie, collega's of buren om samen onze voorstelling te zien van 45-60 minuten.
Als je een piano hebt staan, dan maken wij daar graag gebruik van. De piano moet wel gestemd zijn. Heb je geen piano, dan nemen wij een elektrische piano en versterker mee.

Hoeveel mensen moet ik uitnodigen?

Je zult versteld staan hoeveel mensen je comfortabel kwijt kunt in een huiskamer. Wij hebben opgetreden in huiskamers voor een publiek van 20 tot 60 personen. Door de meubels creatief te plaatsen en gebruik te maken van extra (tuin) stoelen of bankjes, kun je ruimte creeeren voor het publiek om te zitten in concert sfeer. Soms worden er ook grote kussens op de grond gelegd voor extra zitplaatsen.

Verzorg ik dan ook eten en drinken?

De meeste gastvrouwen - of heren zorgen voor koffie en thee, fris of wijn. Natuurlijk bepaal je helemaal zelf wat je wel en niet wilt verzorgen. Sommigen combineren het concert met een diner, weer anderen serveren een knabbeltje bij de drankjes. Je kunt je gasten ook vragen iets te eten en te drinken mee te nemen om samen te nuttigen.
Om de artiesten en eventueel eten en drinken te kunnen bekostigen, kun je zonder problemen de gasten vragen een financieele bijdrage te leveren.

Hoe plan ik het huiskamerconcert?

Heb je nog meer vragen? Geinteresseerd in het regelen van een huiskamerconcert?
Neem alsjeblieft contact met ons op voor meer informatie en beschikbare data. We spreken dan de details door en alles wat je wilt weten.